2020 Bal Fiyatları

2020 Bal Fiyatları

2019 - 2020 Bal fiyatları bulundu yöreye, balın çeşidine ve nektarın kaynağına göre farklıdır. Burada paylaştığımız fiyatlar üretim yapan arıcının balı baz alınarak fiyatlandırılmıştır. Çeşitli pazarlarda sokak başında ucuz fiyata satılan ''Bal'-lardan uzak durmanızı öneririz.


Öncelikle bal çeşitleri petek bal, süzme bal ve Karakovan balı olarak üçe ayrılır.

 


Arıların yararlandığı bitki kaynağına göre bal, salgı balı ve çiçek balı olmak üzere ikiye ayrılır.

Bal fiyatları 2020


Salgı Balı: çam balı, kestane balı

Çiçek balı: Akasya balı, ıhlamur balı, ayçiçek balı, üçgül balı, narenciye balı, kekik balı, geven balı ve karışık çiçek balı olarak çoğaltabiliriz.

 

Karakovan Balı Fiyatı: 100-200 TL (1 KG için); karakovan balı olarak ifade edilen bu bal eski kütük ağaçlar içinde veya fenni kovanda kasnak verilerek elde edilen ve her şeyi ile doğal olan bir baldır.

 

Petek Çiçek Balı Fiyatı: 60-100TL (1 KG için); Normal çerçeve olarak üretimi yapılan bal çeşididir. Petek balına arıcı çerçeve hazır mum takar arılar kendi halinde o mumun etrafına bal doldurarak kabartırlar ve bal doldururlar.


Süzme Çiçek Balı Fiyatı: 60-100 TL (1 KG için); standart petek balı üretimi yapan arıcı aynı zamanda bu petek balları süzme makinesi aracılığı ile süzerek balın süzmesi yapmış olur. Bu bal ülkemizde fazlasıyla bulunan bir bal türüdür. Çok farklı çiçeklerin bir arada bulunduğu yörelerde elde edilen bir bal türüdür. Çiçek çeşidi ne kadar fazla olursa kalitesi de o kadar olur.

 

Çam Balı Fiyatı: 60- 100 TL (1 KG için); Çam Balısalgı balı olarak bilinen bir bal çeşididir. Normal polen bal ile karıştırılmaması gerekmektedir çünkü fayda bakımından çok farklı özelliklere sahiptir.


Kestane Balı Fiyatı: 100- 150 TL (1 KG için); Kestane Balı, salgı balı olarak bilinir. Ülkemizde az olduğu için değerli olan bir bal çeşididir. Ağırlık olarak karadeniz bölgelerinde olan ve yağmurlu zamanlara denk geldiği için çok fazla da bal alınamadığı için fiyatı yüksektir.


Ayçiçek petek balı, Narenciye balı, üçgül balı, pamuk balı vs daha uygun fiyata alınabilecek bal çeşitleridir.